Budapeşte'de 1 gece


Merhaba,

Budapeşte, Macaristanın başkentidir. Aslında Tuna nehrinin iki yakasındaki (Buda) ve Peşte’nin 17 Kasım 1873 yılında birleşmesiyle oluşmuş şehirdir. Coğrafi konumu, tarihî eserleri ve diğer çekicilikleri ile Avrupa’nın en güzel şehirlerinden biridir.

Schengen vizesi ile giriş yapabilirsiniz,

İstanbul’dan uçakla yaklaşık 1.5 saat sürer

Uçak biletlerinizi Wizz Air ya da Pegasus havayollarından alabilirsiniz. Bilet fiyatları genelde ucuz oluyor diğer Avrupa ülkerlerine nazaran ( Ben Wizz air’den yaklaşık 22 Euro’ya tek yön gidiş almıştım)



Konaklama için www.booking.com ve ya www.hostelworld.com adreslerinden merkezde günlük daire kiralıyabilir ya da hotel de kalabilirsiniz dairenin kalitesi ve konumunda göre fiyatlar 50-150TL arasında değişmektedir.






Budapeşte’ye indikten sonra hiçbir sorun yaşamadan pasaport kontrolünden geçtim, bu sefer tek başıma da değildim ve tecrübeliydim

Hava alanından şehir merkezine biz metro ile gittik, ama shuttle servisi de var.

Şehrin merkezine direk gidiyor. Hostelimize yerleştik o günün ve gecenin güzel geçeceğini hostel sahibinin evdeki odalarda kimsenin olmadığı ve o gece sadece bizim kalacağımizi söylediğinde anlamıştık. :D

Biz saat 14:30 gibi şehrin merkezindeydik, ama internetten tanıştığım kızın işten çıkısını beklerken tüm şehri gezme fırsatı bulduk, Şehirde ki tüm tarihi mekanlar, eğlence mekanları bir birine çok yakın o yüzden taksi kullanmak yerine yürümeyii tercih edin.

Budapeşte’de gezilmesi gereken bazı mekanlar

·
Matthias Kilisesi : Budapeşte'nin en muhteşem yapısı tartışmasız şekilde Matthias Kilisesi Kilise 13.yy’da yapılmış ancak şu anda göreceğiniz kilise 19.yy’ın sonlarında yapılmış.Mimar Frigyes Schulek kiliseyi neo-Gotik tarzda tekrar inşa etmiş.

Buda Kalesi : Kraliyet döneminde Peşte zenginlerin oturduğu bölgeymiş

Széchenyi Zincir Köprüsü : Tuna nehri üzerinde bulunan 11 adet köprülerden en güzeli.



 


         Parlamento Binası : Kesinlikle Avrupa'nın en güzel parlamento binası , Avrupa'nın en büyük 3. Parlamento binası aynı zamanda. Bina projesi İmparator Franz Joseph ve başbakan Kalman Tisza tarafından bir yarışma başlatılmış. Londra'daki Parlamento Binasının esinlenen, Imre Steindl’ın neo-gotik tasarımı kazanan olarak seçilmiş.




            Bizim gibi bir gece kalmaktan ziyade, en az 3 gününüzü ayrımanızı şiddetle öneririm..

            Gelelim gece hayatına, Macarlar da tüm Avrupalılar gibi eğlenceye ve gece hayatına çok önem veriyor özellikle Cuma ve Cumartesi geceleri clublarda ve barlarda neredeyse adım atacak yer olmuyor. 

Tek Gecelik Maceramız : 

        Asıl macera zaten biz kızlarla buluştuktan sonra başladı. Nelli isimli Macar arkadaşım buluşmaya yanında başka bir kız arkadaşı ile geleceğini  söyledi ve hep birlikte eğlenceli , keyifli bir gece geçireceğimiz umudu ile buluşma mekanın gittik, önce Nelli geldi gelir gelmez bana sarıldı ve öpmeye başladı tabi Türkiye'den böyle şeylere alışık olmadığım için yadırgamıştım ilk başta :D arkadaşının da 10 dakika içinde geleceğini söyledi arkadaşını beklerken önümüzde bir teyze belirdi ve bi anda Nelli ile sarıldılar biz başta bir tanıdığı olduğunu düşündüm ama meğersem bizimle Club'a gelecek sabaha kadar eğleneceğimiz kişi 40 yaşlarında elinde bakkal poşeti ile dolaşan bir teyze :D ( Ayrıca İngilizce bilgisi yok ) tabi arkadaşım bu durumdan pek hoşnut kalmadı sadece bana söylediği cümle ( Kanka çok içmem lazım ) :) Dördümüz Budapeşte sokaklarında gezerken gecenin olmasını ve bir an önce sarhoş olmayı bekliyoruz yoksa bu teyze ile olmayacak..Cluba gitmeden önce bir bar'da içmeye başladık alkol çok ucuz özellikle vodka ve tekila kafalar iyice güzel olduktan sonra bile teyze gözümüzde hala teyze :D neyse ki benim Nelli'm var :)

                                                                           TEYZE :)

Nihayetin'de cluba girdik tabi macar kızların gözleri üzerimizde, ama nihayetin de benim yanımda güzel bir kız var ve bu benim için yeterli .. Peki arkadaşımın ? tabiiki de değil.. Macar kızları ayarlanması çok kolay ırklardan bir tanesi bunu gidenler bilir. Göz göze gelmeniz yeterli olacaktır. Gidip yanına direk muhabbete başlıyabilirsiniz ve o geceyi mutlu son ile bitirebilirsiniz( Garanti ) 




Çekinmeyin, orası Türkiye değil insanlar rahat ve aşırıya kaçmadığınız zaman kimse size bulaşmaz o yüzden rahat davranın.

Gece saat 4 gibi arkadaşım 2 kızla birden tanıştı, ikiside çok yakın arkadaş ve eğlenmeye gelmişler. Teyze de bu arada sarhoş oldu ve çılgınlar gibi piste dans ediyor. Erkeklerle tanışıyor :D herkes sarhoş olduktan sonra ben Nelli ile birlikte eve geçtim ve sabaha kadar dans... :D arkadaşım ise teyzeyi orada bırakıp tanıştığı kızlardan bir tanesi ile eve geldi dans kaldığı yerden devam etti .. Teyze ise sabaha kadar dans etmiş sonra pazar poşetini almış evinin yolunu tutmuştur.. :)) Sabah olduğunda kızlar çoktan gitmişti bile.. biz gene iki sap olarak kalmıştık .)) 

Anlayacağınız Budapeşte'de kızlarla tanışmak çok kolay, illa pub veya club'a gitmenize bile gerek yok sadece önem vermeniz gereken kişisel bakım ve giyim konularında hassaslar.Türkleri seviyorlar. Yemek yeme içme çok ucuz, her yerde türk restoranları bulmanız mümkün hatta biz yemeği  İstanbul adında bir restaurant'ta yemiştik tavsiye ederim . Bu şekilde Budapeşte maceramızda kısa ama öz bi şekilde tamamlanmişti





b      Bir sonra ki maceram 2.Lviv kuşatması olacak... :)))







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder